Home
 OG
 Epidaurus
 Voor wie
 
 ADHD/ ADD coaching
 Klinische PNI
 Service
 Lid MBOG
 Contact
 Weblog
 Login

 

kPNI

kPNI

 
 
ORTHOMOLECULAIRE GENEESKUNDE
 
Orthomoleculaire Geneeskunde (OG) kan worden beschouwd als de kunde van het helen met behulp van voeding en geÔsoleerde substanties uit voeding in de vorm van voedingssupplementen.

Wat zijn geÔsoleerde substanties?
GeÔsoleerde substanties zijn, ook wel actieve substanties genoemd binnen de voeding zijn vitaminen, mineralen, flavonoÔden, antinutriŽnten, looistoffen, glycosiden, essentiŽle oliŽn en resinen.

Het lijkt moeilijk als je klachten ervaart, dikwijls is de oplossing simpel!

In de orthomoleculaire geneeskunde speelt gezonde voeding dus een zeer belangrijke rol. Naast de gezonde voeding wordt gericht op een bepaalde klacht of aanleg, extra voedingsstoffen gegeven, in de vorm van een dieet of als voedingssupplementen (capsules, tabletten).We noemen dat aanvullende voeding!
Veel mensen vinden het onnatuurlijk om voedingssupplementen (extra vitaminen, mineralen, kruiden) te slikken. Dat is het ook. Maar we leven ook onnatuurlijk. Wij wonen niet in de stilte van de natuur, om vervolgens een aantal uren te bewegen om aan voedsel te komen! Waardoor de werkingsmechanismen van het lichaam optimaal gebruikt en hersteld worden.
 
                     1901 -1994

http://pauling.library.oregonstate.edu

 
De tweevoudige Nobelprijswinnaar Linus Pauling wordt beschouwd als de eerste grote pionier op het gebied van de OG en is ook de eerste wetenschapper die OG een definitie meegeeft: (Science 1968):
 

ďOrthomoleculaire geneeskunde is het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten door middel van het veranderen van concentraties van substanties in het menselijk lichaam, die normaler wijze voorhanden zijn in het lichaam en voor de gezondheid noodzakelijk zijnĒ.

 

Linus Pauling won de Nobelprijs (1954) voor chemie voor zijn werk ďThe Nature of the Chemical BondĒ tot vandaag de dag nog steeds beschouwd als de belangrijkste publicatie op het gebied van de chemie.

 

De tweede Nobelprijs won Pauling in 1962 en wel de Nobelprijs voor de vrede voor zijn inzet tegen nucleaire oefeningen op aarde. Pauling wordt klassiek in verband gebracht met vitamine C en haar werking op het niveau van kanker. Sinds Pauling zich bezig was gaan houden met vitamine C en kanker werd hij steeds meer verguisd door zijn collega-wetenschappers. Dit leidde zelfs tot verlies van iedere financiŽle steun voor verder onderzoek in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Een situatie die heeft geleid tot de oprichting van het Linus Pauling Institute, actueel verbonden aan de Universiteit van Oregon (http://lpi.oregonstate.edu/); een instituut dat zich bezig houdt met onderzoek naar de invloed van voeding en micronutriŽnten op de gezondheid van de mens.

Voeding als medicijn is net zo oud als de historie van de mens. Grote filosofen zoals Hippocrates en Chinese wijsgeleerden beschrijven voedingsinterventies in beroemde en eigenlijk nog steeds actuele geschriften.

 
 
 

Hippocrates van Kos (circa 430-370 v. Chr.) was de eerste Europese arts die de medische wetenschap scheidde van het toenmalig natuurfilosofisch denken. Eťn van de belangrijkste uitspraken van Hippocrates, een uitspraak die heeft geleid tot het denken over voeding als medicijn is:

 

Grieks Manuscript 2144 10v c. 1342 Bibliotheque Nationale, Paris

ďWat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd een verkeerde voedingĒ.

 
Wilt u meer weten of geholpen worden neem contact op. Ik ben altijd bereid om voor u het e.e.a. uit te zoeken!
 
Licentie: MBOG 724 TL - - E-mail: info@og-epidaurus.nl
 
Top
 
 
;
 

© 2010 - 2015 Copyright OG Epidaurus | Alle rechten voorbehouden |