Home
 OG
 Epidaurus
 Voor wie
 
 ADHD/ ADD coaching
 Klinische PNI
 Service
 Lid MBOG
 Contact
 Weblog
 Login

 

kPNI

kPNI

 

 

 
EPIDAURUS
 
In de 6e eeuw wordt in Epidaurus (ongeveer 8 km buiten de stad) in Griekenland, één van de grootste gezondheidscentra uit de oudheid opgericht dat het heiligdom van Aesclepios wordt. Het centrum bestond uit een ziekenhuis, sanatorium, sportcomplex, thermische baden, tempels gebedsruimten, theater, museum en een bibliotheek.
 
Er werd veel aandacht gegeven aan de lichamelijke en de geestelijke gezondheid van de mens. Deze benadering van gezondheid was bijzonder en gaf goede resultaten. Dit blijkt uit het feit dat het gezondheidscentrum Epidaurus 1000 jaar heeft bestaan.
 
EPIDAURUS IN LUNTEREN
Epidaurus in Lunteren is een plek waar geluisterd en gekeken wordt naar het probleem dat optimaal functioneren niet meer mogelijk maakt.

 

ik kijk of de belasting in balans is met de belastbaarheid
ga op zoek gaan naar mogelijke oorzaken achter een probleem, waar is het mis gegaan.
behandel door ondersteunende en inzichtgevende gesprekken, stimulering van het lichaamseigen vermogen tot herstel en aanvulling van mogelijke tekorten.
een mens is meer dan de optelling van symptomen (klachten)
actieplan maken waarbij wordt uitgegaan van zowel de lichamelijke als de geestelijke aspecten waardoor het mogelijk wordt om zo optimaal mogelijk te functioneren.
een gericht voedingsadvies en eventueel suppletieadvies geven.
bewegingsadvies
haaranalyse

·     rapportage haar-mineraal analyse

 
Wilt u meer weten of geholpen worden neem contact op.
 
WIE BEN IK
Jaren geleden begon ik als onderwijzeres in het basisonderwijs. In al die jaren kreeg ik steeds meer kinderen in de klas waar “iets mee was” “niet goed in hun vel zaten” “wiebelig” etc. Dit heeft mij mede gemotiveerd om de oorzaken van diverse “probleemkinderen” te willen achterhalen. Uit de literatuur bleek mij al snel dat voeding een belangrijke rol speelde bij dit soort processen. Anders gezegd: Voeding moet een belangrijke pijler zijn van de gezondheid! Deze wetenschap heeft er toe geleid dat ik het zodanig serieus ben gaan nemen dat ik in deze richting een studie ben begonnen.
 
De studie Orthomoleculaire Geneeskunde was mij op het lijf geschreven. De Geneeskunde die door Linus Pauling (tweevoudig Nobelprijs winnaar) werd omschreven als: de geneeskunde die zich richt op het behouden van gezondheid en op de behandeling van ziekten door  te onderzoeken welke lichaamseigen stoffen (vitaminen, mineralen, eiwitten en koolhydraten) er nodig zijn om je lichaam gezond te houden of weer gezond te krijgen. Ook na jarenlange ervaring met mensen en kinderen viel ik van de ene in de andere verbazing en heb me dikwijls afgevraagd, waarom ik dit niet eerder heb geweten. Zo kwam na alle organen, stoffen, immuniteit en ziektebeelden ook de psyche aan de orde. 
PNI toont aan dat al onze organen, orgaansystemen en ook onze psyche op biochemisch niveau voortdurend met elkaar communiceren en zodoende nauw samenwerken aan een evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Dit evenwicht betekent gezondheid en welbevinden van het geheel.
Ziekte heeft altijd met een verstoring van dit evenwicht te maken. Genezing dus met herstel van dit evenwicht. Bestrijding van symptomen (aspirientje tegen de hoofdpijn of magnesium tegen obstipatie) ligt binnen het PNI model dus ook niet voor de hand maar is waarschijnlijk wel de verklaring voor het veelvuldig succes in de behandeling van chronisch geworden aandoeningen.
Voor de hand liggende verstoorders van het evenwicht zijn onder anderen; aanhoudende stress - vergiftiging door toxines in de leefomgeving (uitlaatgassen, pesticide, E-nummers in de voeding), verkeerde en/of ongezonde voeding en psychische problematiek.
Voor de hand liggende symptomen van deze verstoorders zijn bijvoorbeeld;
Hart- en vaatziekten - Diabetes II - Ontstekingsziekten, zoals Reumatoïde Artritis en het Syndroom van Tietse - Migraine - Darmproblemen - Burnout, Depressie en Slaapproblemen - Auto Immuunziekten - Huidproblemen zoals Psoriasis en Eczeem - etc. etc.
Deze lijst kan eindeloos lang zijn.
Het lijkt er sterk op dat alle gezondheidsproblematiek, als die niet genetisch bepaald is en niet veroorzaakt door een ongeval, terug te voeren is tot verstoring in de communicatie tussen alle delen van het lichaam en dus tot verstoring van het evenwicht.
 

Hoewel PNI als visie en behandelmethode steeds steviger ingevoerd raakt, zou PNEI misschien wel een betere naam voor deze zich snel ontwikkelende tak in de wetenschap zijn omdat de P staat voor Psycho, het psychische deel van wie we zijn. De N staat voor Neuro, ons zenuwstelsel met al haar neuronale netwerken.
De I staat voor Immunologie. Alle in ons aanwezige afweersystemen tegen indringers, zoals virussen, bacteriën en gifstoffen. Hier hoort ook de E van Endocrine bij. Ons endocriene systeem dat via hormoonstoffen allerlei functies vervult of doet vervullen, die betrokken zijn bij het herstellen en in stand houden van het evenwicht
. 

Daarnaast heb ik de opleiding gevolgd voor AD(H)D coach.
Ik volg regelmatig nascholingscursussen op orthomoleculair en medisch gebied. Het wetenschappelijk onderzoek volg ik op de voet.
 
DE PRAKTIJK
In de praktijk heb ik te maken met zeer verschillende mensen, qua leeftijd, ziektebeelden en levensstijlen. Ieder mens verschilt en er is een verschil tussen inname en opname van voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, suikers, vitaminen, mineralen en aminozuren: er is sprake van een zogenaamde ”biochemische uniekheid”.
Met andere woorden: hoe worden stoffen omgezet in het lichaam. Dit hangt van een aantal factoren c.q mechanismen af. “Geef 10 mensen hetzelfde eten, ze zullen alle 10 er anders op reageren – bij testen zullen de waarden anders zijn. Het uniek zijn van het menselijk lichaam!”
Via de anamnese spoor ik de oorzaak van de klachten op om via kennis van de werkingssystemen van het lichaam onderling te komen tot een effectief en zinnig behandelplan. Op basis hiervan kan een gericht voedingsadvies en eventueel suppletieadvies gegeven worden.
 
Wilt u meer weten of geholpen worden neem contact op. Ik ben altijd bereid om voor u het e.e.a. uit te zoeken!
 
Licentie: MBOG 724 TL - - E-mail: info@og-epidaurus.nl
 
Top
 
 
 

© 2010 - 2015 Copyright OG Epidaurus | Alle rechten voorbehouden |